07:19 / E Martë, 17 Prill 2018

Ja si ndikon vaji i kokosit nA� fytyrA�n tuaj

NjA� pA�rbA�rA�s i veA�antA� si vaji i kokosit, qA� gjen pA�rdorim masiv nA� kozmetikA� konsiderohet i mrekullueshA�m dhe ideal pA�r lA�kurA�n. Vaji i kokosit ka veti anti-oksidante dhe anti-bakteriale. Ai mund tA� pA�rdoret pA�r tA� patur lA�kurA� dhe flokA� tA� shA�ndetshme.

MA�soni disa nga pA�rdorimet qA� mund tA� ketA� vaji i kokosit:

1. Krem pA�r mbrA�mje

Vaji i kokosit zotA�ron nA� pA�rbA�rjen e tij, antioksidantA� qA� mundA�sojnA� lA�kurA� tA� lA�muar dhe eliminojnA� rrudhat e fytyrA�s. Aplikoni disa pika para se tA� shkoni nA� gjumA� dhe tA� nesA�rmen do tA� shkA�lqeni me siguri!

2. Krem pA�r zonA�n poshtA� syve

NA� vend tA� kremit tA� zakonshA�m ,mos ngurroni tA� pA�rdorni vajin e kokosit pA�r tA� njA�jtin qA�llim. A�shtA� njA� alternativA� e mirA� dhe padyshim mA� e lirA�. KA�shtu do tA� eliminoni rrathA�t e zinj poshtA� syve.

3. Krem anti-plakje

Vaji i kokosit A�shtA� i mrekullueshA�m kur bA�het fjalA� pA�r trajtimin e plakjes sA� parakohshme tA� lA�kurA�s.

4. Vaji i kokosit si krem anti-celulit

Askush nuk do njA� lA�kurA� me celulit apo tA� shpenzojA� shifra tA� mA�dha pA�r kremrat e trupit, ndaj njA� alternativA� e mirA� A�shtA� pA�rdorimi i vajit tA� kokosit. PA�r tA� dyfishuar efektin, pA�rfshijeni atA� nA� dietA�n tuaj ditore.

5. PA�r tharjen e buzA�ve

NA�se keni problem tA� vazhdueshA�m me buzA�t e thata, provoni tA� aplikoni vaj kokosi.

6. Terapi anti zbokth

NA� rast se keni probleme me zbokthin vendosni disa pika vaj kokosi nA� shampon tuaj dhe lajeni kokA�n me tA�. Ndryshimet do ta��i vini re nA� shumA� pak kohA�.

7. Krem pA�r thonjtA�

PA�rdorni vaj kokosi pA�r tA� ushqyer thonjtA� e dA�mtuara, si dhe pA�r ti forcuar ato.

8. Krem pas rrojes

Pasi tA� depiloheni, pA�r tA� mos patur njA� lA�kurA� tA� skuqur e me puA�rra, aplikoni disa pika vaj kokosi.

9. Vaj kokosit si trajtim pA�r venat me variA�e

KA�mbA�t me vena e variA�e mund tA� jenA� njA� problem i madh pA�r femrat. Sidomos kur duan tA� veshin fundet apo fustanet e preferuara. NA� ndihmA� ju vjen vaji i kokosit. FA�rkojeni lA�kurA�n nA� zonA�n ku keni variA�e dhe do tA� shihni shumA� pA�rmirA�sime.

10. Makiazh pastrues i syve

PA�r tA� hequr tualetin, vajin e kokosit e hidhni tek njA� pambuk dhe e aplikoni nA� fytyrA�.

11. Zbardhja e dhA�mbA�ve

BA�ni gargarA� me njA� sasi tA� vogA�l tA� vajit tA� kokosit pA�r 15 minuta. Rezultati do tA� jetA�: dhA�mbA� tA� bardhA�.

12. Serum pA�r flokA�t

PA�r tA� bA�rA� njA� serum natyral tA� flokA�ve, ju duhet tA� pA�rzieni vitaminA�n E me vaj kokosi.

13. Hidratues

Aplikoni vajin e kokosit nA� lA�kurA�n tuaj, pA�r lA�kurA� tA� butA� dhe qA� shkA�lqen.