18:22 / E Premte, 03 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Ja si të depiloheni në zonen intime pa dhimbje dhe pa marrë infeksione

Depilimi në zonën intime është pjesa më e dhimbshme dhe mund të merren edhe infeksione gjithashtu për shkak të proçedurave të papërshtatshme.  Për të pasur një depilim pa dhimbje dhe që të shmangni infeksionet, duhet të keni parasysh disa gjëra:

Përgatitja para depilimit

Para se të nisni proçesin e depilimit duhet të bëni një dush me ujë të vakët. Kështu ju mund të pastroheni nga pastertitë e mundshme dhe most ë ndjeni shumë dhimbje.

Zgjidhni mënyrën e drejtë të depilimit

Mënyra më e mirë e depilimit është shkulja me dyll, edhe pse paksa e dhimbshme. Mundohuni të zgjidhni një dyll të përshtatshëm për llojin e lëkurës tuaj. Nëse përdorni brisk ose makinë, mos harroni t`i dizinfektoni para se t`i përdorni.

Përdorni krem hidratues

Pas depilimit duhet të përdorni gjithnjë krem hidratues ose vaj kokosi, që të mos ju irritohet lëkura.

Vishni të brendshme pambuku

Të brendshmet e pambukut nuk shkaktojnë irritim të lëkurës dhe nuk përhapin infeksione.

Mos bëni dush disa orë pas depilimit

Uji vakët irriton poret dhe shkakton gunga.