10:33 / E Mërkurë, 03 Gusht 2022 / k.v

Japonezët gjejnë zgjidhjen ideale për të freskuar kafshët shtëpiake

Një markë veshjesh japoneze ka menduar që të krijojë një freskuese të vogël që mund të vishet nga qentë e macet, në mënyrë që të mos e ndjejnë vapën e madhe të verës.

Pajisja është e vogël, e lehtë, funksionon me bateri dhe është e lidhur me një veshje të posaçme. Shpikësja e kësaj freskueseje për kafshë, Rei Uzawa, thotë: “Qeni im e ndjente shumë vapën kur dilte xhiro dhe doja t’i jepja një zgjidhje këtij problemi”.