23:03 / E Martë, 11 Qershor 2019

Britani, kamera akustike në rrugë për të matur zhurmën e makinave

Nga radarët te policët e maskuar, ka shumë mënyra që shoferët të kapen dhe të gjobiten nga autoritet. Dhe së shpejti do të ketë një mënyrë të re në Mbretërinë e Bashkuar.

Departamenti i Transportit do të testojë kamera akustike në vende të shumta gjatë shtatë muajve të ardhshëm. Nëse një automjet që kalon është zbuluar – nëpërmjet një mikrofoni – që ka shkelur kufijtë ligjorë të zhurmës për përdorimin e rrugës, ai do të merret një foto për të marrë targën e saj të numrit.

Sekretari i Transportit Chris Grayling ka thënë se teknologjia ka për qëllim të ndihmojë forcën policore të Britanisë së Madhe, e cila ka një kohë që sfidojnë rregullat e zhurmës te “garuesit e djemve në automjete ekzotike”

Nëse testi është i suksesshëm, do të ketë një veprim të plotë të këtyre kamerave të zhurmës. Britania e Madhe nuk do të jetë vendi i parë që ndjek këtë rrugë, pasiqë teknologji e ngjashme tashmë është në përdorim në SHBA. /IndeksOnline/