07:30 / E Martë, 15 Maj 2018 / indeksADMonline

Kafeja gjatë shtatzënisë ndikon të keni fëmijë me mbipeshë

Femrat që pinë dy deri në tri kafe ose çaj në ditë gjatë shtatzënisë kanë gjasa të kenë fëmijë me mbipeshë, tregon një studim.

Mbi 200mg kafeinë në ditë është e ndërlidhur me mbipeshën që mund të kenë fëmijët.Ekspozimi ndaj kafeinës është e ndërlidhur me gjenet që rregullojnë peshën.

Studiuesit besojnë se gjetjet e tyre do të mbështesin gratë shtatzëna që të heqin dorë nga kafja. Studimet e mëhershme sugjeronin se fëmijët me mbipeshë rrezikohen më shumë nga prekja me diabet tp tipit 2.

Studimi është kryer nga Universiteti Gothenburg dhe është publikuar në revistën BMJ Open.