16:07 / E Shtunë, 14 Prill 2018

Kafja ju ndihmon tA� bini nga pesha

NA�se nuk mund ta filloni mA�ngjesin pa konsumuar njA� filxhan me kafe, atA�herA� kemi njA� lajm tA� mirA� pA�r ju. PA�rveA� se kafja ju jep shumA� energji pA�r tA� nisur ditA�n, rezulton se ajo mund tA� ndihmojA� gjithashtu pA�r tA� humbur peshA�.

TingA�llon shumA� e mirA� pA�r tA� qenA� e vA�rtetA�, por sipas artikullit tA� publikuar nga a�?The Independenta�� nA� tA� cilin janA� dhA�nA� mendimet e dietologA�ve, kafja A�shtA� pija ideale pA�r t’u konsumuar nA� mA�ngjes.

“Kafja duhet tA� jetA� gjA�ja e parA� pA�r t’u pirA� nA� mA�ngjes, pasi jo vetA�m rrit nivelet e pA�rqendrimit dhe tA� energjisA�, por ndihmon edhe nA� humbjen e peshA�s”, tha Sarah Flowers, dietologe.

Sipas saj, kafja ndihmon nA� rA�nien e peshA�s sepse pA�rshpejton metabolizmin e njeriut. “Filxhani i pA�rditshA�m i kafesA� mund tA� ndihmojA� nA� pA�rshpejtimin e procesit tA� tretjes, duke stimuluar qA� tA� digjni mA� shumA� yndyrA�”.

Ja si ta pini kafenA� pA�r tA� rA�nA� nA� peshA�- KA�shillohet tA� pini kafe tA� zezA� dhe pA�r tA� humbur shpejt nA� peshA� mund ta shoqA�roni me kanellA� dhe xhenxhefil.

Sa kafe? NA�se jeni dikush qA� nuk merrni shumA� kafeinA� rregullisht, filloni duke konsumuar 100 miligramA� nA� ditA� dhe duke parA� se si trupi juaj e toleron mund ta rrisni sasinA� nA� 200 miligramA�.

KA�shilla- PA�r tA� humbur nA� peshA�, kafesA� suaj tA� thjeshtA� mund ta��i shtoni edhe karafil apo kanellA�. Ato ndryshojnA� shijen e kafesA�, si dhe rrisin metabolizmin duke bA�rA� tA� humbisni nA� peshA�. Ju mund tA� shtoni nA� kafe edhe copa lA�kure limoni apo portokalli apo tA� agrumeve tA� tjera.