09:40 / E Martë, 17 Prill 2018

Kandidati pA�r gjyqtar tA� Kushtetueses, i dA�nuar pA�r korrupsion! (Dokument)

AnA�tari i ShoqatA�s sA� AvokatA�ve SerbA� nA� KosovA�, Radomir Laban A�shtA� njA�ri prej kandidatA�ve qA� i A�shtA� futur garA�s pA�r gjyqtar tA� GjykatA�s Kushtetuese. Kuvendi i RepublikA�s pritet qA� gjatA� seancA�s sA� sotme tA� pA�rzgjedhA� kandidatA�t pA�r gjyqtarA� tA� Kushtetueses.

MirA�po, Laban, emA�r i panjohur pA�r opinion kosovar, po del se ka njA� tA� kaluar kriminale. Ai sA� bashku me njA� grup serbA�sh nga Kosova si dhe Serbia nA� vitin 2012 ishin dA�nuar nga Gjykata Themelore e Beogradit me afro 60 vite burgim, shkruan Indeksonline

a�?Carinska Mafijaa�?A� ishte quajtur grupi kriminal nA� krye me Velibor Lukoviqin. Ky grup, ku ishte Laban, ishin arrestuar nA� vitin 2006.

TA� akuzuarit, prej tyre 7 doganierA� dhe 10 biznesmenA� akuzoheshin se kishin kontrabanduar tekstil dhe teknikA� qA� rrejshA�m ishin paraqitur si mallra nA� transit dhe kA�shtu kanA� pA�rfituar miliona euro.

NA� shtator 2012, Laban dA�nohej me gjashtA� vjet si njA� anA�tar i tA� ashtuquajturA�s mafi doganore pA�r korrupsion. PA�rpos kA�tij dA�nimi, Gjykata Themelore e kishte futur tA� njA�jtin nA� procesin e mbledhjes sA� dokumentacionit tA�A� nevojshA�m pA�r lA�shimin e njA� urdhA�r-arresti ndA�rkombA�tar, para MinistrisA� sA� DrejtA�sisA� dhe AdministratA�s Publike. Pra, organizata e sigurisA�, Interpol, tA� merrej me rastin nA� fjalA�.

Ndryshe, Administrata e Kuvendit tA� KosovA�s ka publikuar emrat e 31 kandidatA�ve tA� cilA�t do ta��ia mA�syjnA� pozitave pA�r pesA� gjyqtarA� tA� GjykatA�s Kushtetuese tA� RepublikA�s sA� KosovA�s; Emrush Kastrati, Besfort Rrecaj, Hashim A�ollaku, Shqipdon Fazliu, Remzije Istrefi-Peci, Jehona Shyti, Musa Dragusha, Erdogan Haxhibeqiri, Idain Smailji, Shqipe Ibraj – Mala, Radomir Laban, Jasmina DjekiA�, Ramadan Gashi, Makfirete Krasniqi, Vjollca KroA�i-GA�rxhaliu, NebojA?a BoriA?iA�, ShkA�mb Manaj, Vigan Qorrolli, RamA� Hyseni, Rafet Haxhaj, Sadik Haxhiu, A�lirim Hajdini, Bajram Ljatifi, Eset Rama, Zef Prenrecaj, Anton Nokaj, Hajzer Salihu, Nexhmi Rexhepi, Shkelzen Sylaj, Sylejman Shumolli dhe Safet Hoxha.

Proceduara e pA�rzgjedhjes sA� gjyqtarA�ve do tA� vazhdojA� konform Ligjit pA�r GjykatA�n Kushtetuese tA� RepublikA�s sA� KosovA�s. /Indeksonline/Alban Muhaxheri/