10:19 / E Hënë, 11 Shkurt 2019

Kërcimi për 6 minuta njëherë në javë, mbanë kockat e forta tek të moshuarit

Gratë e moshuara mund të jetë në gjendje të zvogëlojnë rrezikun e osteoporozës me gjashtë minuta të ushtrimeve të kërcimit.

Duke kërcyer sipas shkencëtarëve, të moshuarit forcojnë muskujt duke parandaluar problemet që vijë me moshën.

Dr Gallin Montgomery, nga Manchester Metropolitan University, i cili testoi ushtrimet në 14 gra në pesëdhjetat e tyre, tha: ‘Këto lëvizje janë vërtet të lehta dhe mund të përfundojnë në komoditetin e shtëpisë tuaj. Shpesh ecja vetëm nuk është e mjaftueshme për shëndetin e kockave dhe ne shpresojmë që kjo të inkurajojë më shumë gra të kryejnë ushtrime me ndikim të lartë “./Indeksonline/