16:24 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Këshilla grimi për një intervistë pune

Me tërë ato këshilla për grim, mund të ndiheni konfuze se çka të zgjidhni për ta krijuar një përshtypje të mirë në intervistën e punës dhe për të mos e tepruar me përdorimin e tij. Ja disa që mund të keni parasysh.

Ngjyra neutrale

Kur jeni duke u përgatitur për një intervistë pune, me rëndësi është të mos e teproni me përdorimin e grimit. Në vend të kësaj, ju mund të përdorni ngjyra sa më neutrale dhe sa më të thjeshta, por në të njëjtën kohë të dukeni në hap me kohën dhe trendët e rinj.

Mos përdorni hije për sy

Preferohet që në një intervistë pune të dukeni sa më e thjeshtë dhe sa më e pastër. Kjo është arsyeja që në sy preferohet ta keni një grim të lehtë dhe të mos e teproni me përdorimin e hijes apo korrektorit. Thjesht, një maskarë është e mjaftueshme për një pamje të thjeshtë.

Kombinojeni grimin me veshjen

Nëse e keni zgjedhur një veshje pak më elegante, apo një kostum për intervistën tuaj, atëherë duhet ta përshtatni edhe grimin, gjithnjë duke pasur kujdes që të mos e teproni me përdorimin e tij, dhe në të njëjtën kohë të mos e anashkaloni tërësisht, për shkak se mund të krijoni përshtypjen e një personi të shkujdesur.

Mbajeni një pasqyrë e vete

Gjithsesi duhet që para se të hyni në zyrën ku do ta mbani intervistën, ta kontrolloni edhe një herë grimin dhe. flokët tuaj. Mund të ketë qenë një erë e fortë gjatë rrugës që mund të ketë shkaktuar ndryshime në pamjen që keni pasur në shtëpi. Kujdesuni që çdo gjë të jetë në rregull dhe kjo do të ndikojë edhe në vetëbesimin tuaj, e në këtë mënyrë edhe në rezultatin e intervistës.