15:49 / E Martë, 20 Korrik 2021 / k.v

Këshilla për ta festuar në mënyrë të shëndetshme Bajramin

Duhet të mbani mend se ngrënia e tepërt gjatë Bajramit është shumë e zakonshme dhe përveç efekteve anësore kjo gjithashtu mund të çojë në lodhje dhe prirjen për të fjetur për periudha më të gjata kohore.

Më poshtë ua sjellim disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të kaloni një festë të lumtur dhe të shëndetshme:

Para lutjeve tuaja të sabahut, sigurohuni që të hani diçka, si disa hurma.

Pas lutjeve, rekomandohet të konsumoni diçka të lehtë si qumësht, mundësisht me yndyrë të ulët ose pa yndyrë.

Një mëngjes mesatarisht i lehtë mund të ndjekë dy të parat.

Për shembull mund të konsumoni drithëra mëngjesi me qumësht me pak yndyrë dhe një banane.

Modifikoni recetat e ëmbla duke ulur përmbajtjen e tyre të yndyrës dhe duke zëvendësuar sheqerin me mjaltë ose hurma pasi kjo ofron një vlerë më të lartë ushqyese për pjatën dhe shton një shije më të pasur.