08:33 / E Mërkurë, 17 Prill 2019

Këshilla si të reduktoni insulinën nëse dëshironi humbje të peshës

Pankreasi është një organ vital në trupin tuaj që lidhet drejtpërdrejt me peshën.

Se bashku me ndihmën për tretje, pankreasi luan një rol jetësor në rregullimin e sheqerit në gjak duke prodhuar  një enzimë të quajtur insulinë.

Kjo i lejon trupat tanë që të përdorin sheqer për të siguruar energji, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Insulina rregullon metabolizmin tonë dhe është drejtpërdrejt përgjegjës për oreksin tonë dhe ruajtjen e yndyrës në trupin tonë.

Nëse nivelet e sheqerit rriten në gjakun tonë jashtëzakonisht, pankreasi përpiqet të kompensojë duke prodhuar insulinë. Insulina e lartë, pra, është një nga arsyet për fitim të pazakontë në peshë dhe obezitet.

Këtu janë disa këshilla për të ndihmuar në reduktimin e insulinës që ndikon në peshë.