10:28 / E Hënë, 30 Prill 2018 / indeksADMonline

Kështu mund ta kuptoni se ku është prodhuar celulari i juaj

A doni të dini ku është prodhuar celulari juaj?

Shkruani *#06# dhe bëni call në celularin tuaj. Do ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra. Numri i 7 dhe i 8 në radhë tregon se ku është prodhuar celulari juaj.

00: Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple SHBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)

01 ose 10: Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë

02 ose 20. Telefoni juaj është prodhuar në Emitares

03 ose 30: Telefoni juaj është prodhuar në Kore

04 ose 40: Telefoni juaj është prodhuar në Kinë

05 ose 50: Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë

06 ose 60: Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë

08 ose 80: Telefoni juaj prodhohet në Gjermani

13: Telefoni juaj është prodhuar në Azerbajxhan.

Temat: