75 Mall Live Search
13:18 / E Diele, 19 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Këto gjëra mos i vendosni asnjëherë në lëkurë

Ndonjëherë në recetat vendore për kozmetikë gjenden përbërës që mund të dëmtojnë lëkurën.

Për të mos dëmtuar lëkurën rekomandohet të shmangen këto gjëra:

Karbonati i natriumit

Soda dëmton lëkurën edhe pse është e mirë për peeling. Ndonjëherë mund ta lini lëkurën të lënduar ndaj disa llojeve të caktuara të infeksioneve për shkak të ndryshimit të karakteristikave kimike të lëkurës.

Lëngu i limonit

Për të larguar njollat shumë njerëz përdorin lëngun e limonit, por nuk janë të vetëdijshëm se si limoni i njëjtë mund të shkaktojë djegie dhe inflamacion të lëkurës.

Pasta për dhëmbë

Ajo shkakton irritomë të rënda të lëkurës, për shkak të përbërësve.