12:05 / E Hënë, 04 Nëntor 2019

Këto ushqime mund të shkaktojnë kancerin?

Me shumë informacione që mund të keni, mund të jetë e vështirë të dini se cilat ushqime apo pije mund të shkaktojnë kancerin.

Relativisht shumë pak ushqime janë të lidhura me kancerin dhe është shumë e lehtë të bini pre e ushqimeve apo pijeve që reklamohen në TV, internet, shkruan Indeksonline.

Që një ushqim ose pije të konsiderohet kancerogjene, duhet të ketë prova të forta dhe të tregojnë se si mund të zhvillohet kanceri.

Ushqimet dhe pijet që IARC (Agjensia Ndërkombëtare e Kërkimit mbi Kancerin) i konsideron kancerogjene:

Alkooli

Mishi i përpunuar

Mishrat e shkrirë ose të gatuar në temperatura të larta

Mishi i kuq

Pije shumë të nxehta