15:49 / E Shtunë, 27 Shkurt 2021 / B O

Kia, një automjet siç nuk e kemi parë më herët

Automjeti është menduar kryesisht për forcat e armatosura amerikane.

Shumë nga prodhuesit e makinave në botë shpesh bëjnë automjete për ushtrinë.

Midis tyre është Kia, e cila ka furnizuar forcat e armatosura të Koresë së Jugut me automjete speciale jashtë rrugës për vite me radhë.

Në Panairin Ndërkombëtar të Armëve dhe Pajisjeve Ushtarake të këtij viti “IDEX 2021” në Abu Dhabi, kompania koreane prezantoi konceptin e një SUV të ri ushtarak (KLTV) me 4 vende dhe hapësirë ​​ngarkese që mund të strehojë edhe 10 ushtarë të tjerë me pajisje të plota.

Nëse përdoret si kamion, KLTV mund të transportojë deri në 3 tonë materiale, mjete dhe armë.

Koncepti është konceptuar si një automjet modular me një shasi në të cilën mund të instalohen konstruksione të ndryshme të trupit dhe armë sipas nevojës.

Një motor me 228 kuaj-fuqi, me naftë (168 kW) është përdorur për makinë, dhe fuqia transmetohet në të 4 rrotat.