20:49 / E Hënë, 18 Janar 2021 / R

Kjo është arsyeja pse 50% e grave kanë humbur dëshirën për seks

Ulja e epshit është më e zakonshme në mesin e çifteve të martuar dhe më shumë se 1/3 e grave nuk kanë dëshirë për seks, tregon një studim i ri britanik.

Më shumë se gjysma e grave kanë humbur interesin për seks, tregoi studimi që përfshinte 12,132 britanikë të moshës 16 deri në 74 vjeç, duke i pyetur për epshin dhe orientimin e tyre seksual.

Në mënyrë të veçantë, ata u pyetën për përvojën e tyre me sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST), shtatzënitë e padëshiruara, çdo përvojë të seksit të detyruar dhe kënaqësinë fizike në seks.

Sipas një raporti në BMC Shëndeti Publik , rreth 34% e grave pranuan se nuk dëshironin të bënin seks, ndërsa shifra përkatëse për burrat ishte vetëm 15%. Këto gra kishin vështirësi në zgjimin seksual, orgazmën dhe 47.5% thonin se dëshira i mungonte për shkak të “shëndetit të keq seksual”, duke përfshirë përvojat emocionale dhe problemetfizike ose sëmundjet.

Përqindja përkatëse për burrat ishte vetëm 17%, ndërsa gjëja mbresëlënëse është se shumica e pjesëmarrësve që u klasifikuan në kategorinë e “interesit të ulët” për seks (80%) ishin të martuar ose jetonin me partneren e tyre.