11:43 / E Hënë, 27 Shkurt 2023 / B O

Kjo është arsyeja pse asnjë shtet nuk dëshiron të luftoj kundër “Leopard 2”

“Leopard 2” është një nga tanket më të fuqishme në botë, i përdorur nga ushtritë në katër kontinente.

Si i tillë, kërkesat në treg për këtë tanke janë të mëdha, e kohëve të fundit Ukraina po bën thirrje tërë të kohën që t’i ketë në luftën kundër Rusisë.

Lojtari kryesor këtu është Krauss-Maffei Wegman, projektuesi origjinal i Leopard 2, i cili tregton një sërë “veshjesh” dhe versionesh të reja të Leopard 2, shkruan IndeksOnline.

E veçanta e tyre është se shumica e Leopard 2 që operojnë në mbarë botën janë të standardit Leopard 2A4, i cili u krijua midis 1985 dhe 1992. Pra, të vjetër në vitë, por të pamboshtur në betejë.

Këto tanke mund të gjuajnë deri në 5 kilometra, ndërsa kanë shpejtësi deri në 70 kilometra në orë.

Për më shumë shikoni videon më poshtë: