15:34 / E Premte, 22 Janar 2021 / G. T.

KOK dyfishon mbështetjen për sportistët elitarë, ua heq shpenzimet për gjashtë muaj

KOK-u dyfishon mbështetjen për sportistët elitarë, ua heq shpenzimet e përgatitjeve deri në 80 ditë për gjashtë muaj

Bordi ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të martën, ka marrë një tjetër vendim ekskluzivisht në të mirë të federatave dhe sportistëve elitarë.

BE i KOK-ut ka vendosur që të dyfishojë mbështetjen për 20 sportistët elitarë, të cilët ndodhen në listën e marrjes së bursave olimpike për lojërat olimpike “Tokio 2020”.

Sportistët vijnë nga sportet e xhudos, boksit, mundjes, karatesë, atletikës, notit, shenjëtarisë dhe shigjetarisë.

Deri në vitin e kaluar 2020, varësisht nga kategoria në të cilën ndodhen, sportistët kanë pasur mundësi që brenda një viti të përgatiteshin në kampe jashtë vendit, shpenzimet e të cilave i ka mbuluar KOK-u.

Sportistët që ndodheshin në kategorinë A, i kanë pasur nga 80 ditë përgatitje brenda vitit, kategoria B nga 40 ditë, ndërsa kategoria C nga 20 ditë. 80-ditëshin e kanë arritur vetëm xhudistet, Majlinda Kelmendi, Distria Krasniqi e Nora Gjakova.

Me vendimin e ri të BE-së, sportistëve u është dyfishuar mbështetja, duke ua mundësuar që për të gjitha këto ditë (80, 40 dhe 20) t’u hiqen shpenzimet për gjashtë muajt e parë të këtij viti, që i bie deri në muajin kur nisin lojërat olimpike “Tokio 2020”, të cilat mbahen prej 23 korrik – 21 gusht 2021.

Po ashtu, mbështetja vlen edhe për kampet që organizohen në Kosovë dhe rajon, për kohën sa zgjatë pandemia Covid 19.

Krahas kësaj, BE i KOK-ut, ka vendosur që brenda këtyre gjashtë muajve, të cilët shihen si kruciale për të arritur normën olimpike “Tokio 2020”, t’u mundësojë heqjen e shpenzimeve sportistëve elitarë në njërën nga garat, të vlefshme për pikë olimpike “Tokio 2020”.

Në ditët e ardhshme do të publikohet edhe vendimi për bursistët olimpikë për lojërat olimpike dimërore “Pekini 2022”.