18:50 / E Premte, 17 Maj 2024 / FR

Kompania “Tesla” njofton mbylljen e rreth 600 vendeve të punës në Kaliforni

Prodhuesi i automjeteve elektrike Tesla ka njoftuar pushimin nga puna të rreth 600 punonjësve të tjerë në objektet e tij të prodhimit dhe zyrat inxhinierike në shtetin amerikan të Kalifornisë.

CNBC raporton se Tesla po lufton me dobësimin e kërkesës për automjete elektrike dhe rritjen e konkurrencës, kjo është arsyeja pse kompania do të fillojë të shkurtojë numrin e vendeve të punës, me shumë gjasa në janar.

Vala e fundit e pushimeve nga puna në kompaninë amerikane në qytetet kaliforniane të Fremont dhe Palo Alto do të eliminojë pozicionet nga më të ulëtat në më të lartat, domethënë nga punëtorët e zakonshëm të fabrikës, zhvilluesit e programeve kompjuterike, inxhinierët e robotikës dhe drejtorët.

CEO Elon Musk u tha punonjësve në një memo në prill se prodhuesi i automjeteve elektrike do të shkurtonte më shumë se 10 për qind të vendeve të punës në mbarë botën.

Kompania më parë njoftoi më shumë se 6,300 shkurtime të vendeve të punës në të gjithë Kaliforninë, në Buffalo, Nju Jork dhe në Austin, Teksas./abcnews.al