20:00 / E Premte, 09 Mars 2018

Kujdes kur postoni video me muzikë, Facebook shton numrin e këngëtarëve të licencuar

Facebook tani ka të gjitha etiketat kryesore të muzikës pas iniciativës së saj të fundit për të përdorur muzikë të licencuar në videot e postuara nga përdoruesit në Facebook, Messenger, Instagram dhe Oculus.

Warner Music Group njoftoi sot se ka arritur një marrëveshje me Facebook për të shtuar artistët e saj në përzierje, duke u bashkuar me Universal Music Group dhe Sony / ATV Music Publishing.

Ashtu si me ato marrëveshje të mëparshme, stacionin e Warner-it të muzikantëve dhe kompozitorëve do të fitojnë honorarë nga videot e krijuara nga tifozët që paraqesin punën e tyre.

Dobia e dukshme për përdoruesit e Facebook dhe Instagram është se videot e tyre nuk do të tërhiqen automatikisht në lidhje me shkeljet e të drejtës së autorit nëse ato përfshijnë pjesë të melodive të licencuara.

Kjo, nga ana tjetër mund t’i bëjë njerëzit më shumë të ngjarë të krijojnë dhe ndajnë gjërat në Facebook – diçka që kompania me të vërtetë dëshiron të shohë më shumë. /Indeksonline/

Temat: