00:43 / E Enjte, 12 Dhjetor 2019

Kujdes! Mos e pini ujin të ftohtë gjatë ngrënies

Mjekët sugjerojnë që të mos e pini të ftohtë ujin gjatë ngrënies, por vetëm në temperaturë ambienti.

Një ndër arsyet ka të bëjë me faktin se uji i ftohtë krijon sekrecione në rrugët e frymëmarrjes, dhe kjo pengon në marrjen e frymës lirisht.

Po ashtu thuhet se uji i ftohtë ngadalëson tretjen e ushqimit.

Por kur mund të pini ujë të ftohtë?

Uji i ftohtë këshillohet të konsumohet kur stërviteni në palestër sepse ul temperaturën e brendshme të trupit dhe i jep më shumë energji.