13:37 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

Kurti: Absurde qA� Kosova ka vA�nA� masat e reciprocitetit pA�r BosnjA�n, e jo pA�r SerbinA�

Kryetari i LA�vizjes VetA�vendosje, Albin Kurti nA� kuadA�r tA� vizitA�s sA� tij nA� SarajevA�, ka vizituar konsullatA�n e nderit tA� ShqipA�risA� si dhe shoqatA�n e bashkatdhetarA�ve, ku u prit nga konsulli i nderit, Muharrem Zejnullahu.

Kurti aty ka prezantuar orientimin dhe qA�ndrimet e VV-sA� pA�r zhvillimet politike e socio-ekonomike nA� KosovA�.

I pari i VV-sA�, ka thA�nA� se sa mA� parA� qytetarA�t e KosovA�s dhe tA� BosnjA�s tA� lA�vizin lirshA�m.

a�?A�shtA� absurde qA� Kosova i vendos masat e reciprocitetit B&H duke vA�nA� regjim vizash pA�r BosnjA�n (gjA� qA� godet vetA�m boshnjakA�t e shqiptarA�t me pasaportA� tA� B&H dhe jo serbA�t e B&H), e nuk e bA�n kA�tA� karshi SerbisA�. PA�r mA� tepA�r, nga rreth 50 biznese tA� B&H qA� operojnA� nA� KosovA�, mbi 90% janA� nga Republika Serbea�?, ka shkruar Kurti.

Postimi i plotA� i tij nA� facebook:

GjatA� qA�ndrimit nA� SarajevA�, vizitova Universitetin e ShkencA�s dhe TeknologjisA� qA� A�shtA� partner me Universitetin e Buckingham-it. Aty prezantova orientimin dhe qA�ndrimet e VETA�VENDOSJE!-s pA�r zhvillimet politike dhe gjendjen socio-ekonomike nA� KosovA�, pA�r bashkA�punimin e shqiptarA�ve dhe boshnjakA�ve etj. Pasoi diskutimi interesant me profesorA� tA� shquar tA� shkencave politike dhe historisA�. NA� fund takova edhe rektorin dhe themeluesin e kA�tij universiteti, z.Ejup Ganiq, ish nA�nkryetarin e kryesisA� sA� Bosnje dhe HercegovinA�s dhe dorA�n e djathtA� tA� kryetarit tA� parA�, z.Alija Izetbegoviq.

NA� vijim, vizitova KonsullatA�n e Nderit tA� ShqipA�risA� si dhe shoqatA�n e bashkatdhetarA�ve tanA�, ku u prita nga konsulli i nderit z.Muharrem Zejnullahu dhe rreth 30 qytetarA� tanA� qA� jetojnA� dhe punojnA� nA� Bosnje dhe HercegovinA� (B&H), kryesisht nA� SarajevA�.

Pritja e ngrohtA� dhe shkA�mbimi i pikA�pamjeve pA�r njA� sA�rA� A�A�shtjesh shqetA�suese atje por edhe nA� KosovA� ishin fokus i bashkA�bisedimit me bashkatdhetarA�t.

Ishte konstatim i pA�rbashkA�t pA�r domosdoshmA�rinA� qA� sa mA� parA� qytetarA�t e KosovA�s dhe tA� B&H tA� lA�vizin lirshA�m dhe pa ngarkesat e paarsyeshme – shpeshherA� edhe tA� patejkalueshme – qA� ekzistojnA� aktualisht. U njoftova nA� hollA�si pA�r pengesat e mA�dha nA� tA�rA� kA�tA� proces mjaft tA� ndjeshA�m pA�r qytetarA�t tanA� atje.

A�shtA� absurde qA� Kosova i vendos masat e reciprocitetit B&H duke vA�nA� regjim vizash pA�r BosnjA�n (gjA� qA� godet vetA�m boshnjakA�t e shqiptarA�t me pasaportA� tA� B&H dhe jo serbA�t e B&H), e nuk e bA�n kA�tA� karshi SerbisA�. PA�r mA� tepA�r, nga rreth 50 biznese tA� B&H qA� operojnA� nA� KosovA�, mbi 90% janA� nga Republika Serbe.

BashkatdhetarA�t tanA� janA� njA� pasuri shumA� e A�mueshme pA�r tA� dy vendet tona. Ne kemi dA�shmorA� tanA� nA� B&H gjA� qA� tregon se shqiptarA�t e mbrojnA� vendin dhe lirinA� kudo qA� jetojnA�. Institucionet pA�rgjegjA�se nA� KosovA� e ShqipA�ri duhet tA� rrisin pA�rkrahjen pA�r bashkatdhetarA�t tanA�.

U bisedua edhe pA�r iniciativA�n rreth binjakA�zimit tA� mundshA�m tA� qyteteve tA� KosovA�s dhe B&H drejt shkA�mbimit sa mA� tA� madh kulturor e shoqA�ror nA� mes dy vendeve.

Me bashkA�kombA�sit tanA� nA� SarajevA�, vizitova edhe Bash A�arshinA� e famshme tA� SarajevA�s duke vizituar disa monumente historike si dhe biznese e zeje tradicionale tA� njohura.

NjA� takim tA� afA�rt zhvillova edhe me themeluesit e grupimit mjekA�sor a�?Familja dhe ShA�ndetia�?, Dr.Ismail Lutolli dhe Dr.Shpresa Ramadani, grupim i cili pA�rfshin mbi 120 mjekA� specialistA� nga tA� gjitha trojet shqiptare.