18:37 / E Premte, 14 Tetor 2022 / shkelqim osmanaj

Kurti takohet me drejtuesin e Partisë Social Demokrate gjermane

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka takuar Lars Klingbeil, bashkëdrejtues i Partisë Social Demokrate gjermane.

Në takimin e zhvilluar në kuadër të Kongresit të Partisë Evropiane Socialiste, u bisedua për rëndësinë e vëmendjes së shtuar të Gjermanisë për rajonin e Ballkanit Perëndimor, si dhe për Kosovën në veçanti.

U bisedua për bashkëpunimin rajonal në kuadër të Procesit të Berlinit dhe pritshmëritë nga ky samit që do të mbahet në muajin e ardhshëm.

Duke folur për zhvillimet gjeopolitike dhe sanksionet si përgjigje ndaj pushtimit të paprovokuar të Ukrainës nga Rusia, u theksua se është e rëndësishme që partnerët evropianë të qëndrojnë të bashkuar gjatë muajve të ardhshëm.

U vlerësuan marrëdhëniet e shkëlqyeshme bilaterale ndërmjet Republikës Federale të Gjermanisë dhe Republikës së Kosovës si dhe ato ndërpartiake në mes SPD-së dhe Lëvizjes Vetëvendosje.

Në veçanti u fol për bashkëpunimin në fushën e ekonomisë, sistemin dual të arsimit dhe mbështetjen teknike.​