08:13 / E Enjte, 21 Dhjetor 2017 / indeksADMonline

Kush mund t’i japë gjak dhe kujt? (video)

Është e rëndësishme të njihni llojin e gjakut, veçanërisht nëse është një grup i rrallë. Është e preferueshme që ta mbani atë informacion në portofolin tuaj në mënyrë që të mund të reagojnë shpejt në rast urgjence.

Keni pyetur ndonjëherë se cilat grupe të gjakut duhet të përshtatën dhe kush jo, atëherë ne kemi një shpjegim të thjeshtë për ju.
Hidhni një sy në videon e mëposhtme dhe gjeni grupin e gjakut që mund të dhuroheni dhe në të cilën jo.

Bonus: 5 fakte interesante për dhurimin e gjakut

1. Dhurimi i gjakut është i mirë për shëndetin tuaj

Dhurimi i rregullt i gjakut mund të përmirësojë shëndetin e zemrës në vend të rrezikut. Dhurimi i rregullt mund të ndihmojë në zvogëlimin e dendësisë dhe ngjitjes së gjakut tuaj, duke e bërë më të lehtë të rrjedhë përmes enëve të gjakut dhe më shpejt të arrijë në zemër.

2. Dhurimi i gjakut zvogëlon rrezikun e kancerit

3. Shumica e gjakut shkon tek pacientët me kancer

4. Mangësia e gjakut është më e zakonshme gjatë pushimeve të verës

5. më i nevojshëm është lloji i gjakut O pozitiv

Edhe pse të gjitha llojet e gjakut janë të nevojshme dhe të pranueshme, më e nevojshme nga të gjithë është zero pozitive, sepse ai është lloji më i zakonshëm i gjakut dhe është më i transfuzuar.

Temat: