16:58 / E Mërkurë, 28 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Ky është sekreti për një trup më të formuar

Nuk mund të premtohet që do ta keni ndonjëherë gjoksin e zhvilluar sikur të të madhit Arnold Schëarzenegger, por mund të ndryshoni gjoksin tuaj duke e rritur dhe zhvilluar.
Në artikullin më poshtë ju sjellim disa mënyra për ndërtimin e gjoksit, funksionet e tij dhe vendëndodhjen e tij në trup, dhe disa ushtrime për çdo pjesë të gjoksit, transmeton Indeksonline.

 

 

Ushtrimi 1: Dita për ushtrimet e gjoksit të sipërm

Ushtrimet të pozicinuar i shtrirë në bench: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të shtrirë tatëpjetë: 3 seri me nga 8 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të shtrirë tatëpjetë: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
Sklekat: 3 përsëritje me nga 12 përsëritje

Ushtrimi 2: Dita për ushtrimet e gjoksit të mesëm
Ushtrimet të pozicionuar I shtrirë në bench: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të pozicionuar I shtrirë në bench: 3 seri më nga 8 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira I pozicinuar I shtrirë: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
Sklekat: 3 seri me nga 12 përsëritje

Ushtrimi 3: Dita për ushtrimet e gjoksit të poshtëm

Ushtrimet në bench të pozicionuar të shtrirë në tatëpjetë: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të pozicionuar të shtrirë në rënie: 3 seri me nga 8 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të pozicionuar në tatëpjetë: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
Sklekat: 3 seri me nga 12 përsëritje

Ushtrimi 4: Dita për ushtrimet që të forconi benchin
Ushtrimet per forcimin e benchit të pozicionuar të shtrirë: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet per forcimin e benchit të pozicionuar të shtrirë në tatëpjetë: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet për forcimin e benchit të pozicionuar në rëniie: 3 seri me nga 4-6 përsëritje
Ushtrimet e llojit dips, duke u tërhekur nga posht lart duke ngarkuar muskujt e tricepsit dhe gjoksit: 3 seri me nga 8-12 përsëritje.

Ushtrimi 5: Dita për rritjen e peshave
Ushtrimet me pesha të lira të pozicionuar në tatëpjetë: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të pozicionuar në rënie: 3 seri me nga 8-12 përsëritje
Ushtrimet me pesha të lira të shtrirë horizontalisht: 3 seri me nga 8-12 përësëritje
Ushtrimet e llojit dips, duke u tërhekur nga posht lart duke ngarkuar muskujt e tricepsit dhe gjoksit: 3 seri me nga 8-12 përsëritje./Indeksonline/.