20:27 / E Hënë, 06 Prill 2020

Ky mjek vë si maskë mbrojtëse një pampers, ia surgjeron të gjithëve

Pandemia covid-19 dita-ditës po u merr jetën shumë personave, ndërkohë si mas mbrojtëse duhet përdorimi i maskave.

Kështu, Piero Abbruzzese, mësues i kirurgjisë kardiake të Torinos dhe mjekut i urgjencës thotë se një pelenë për fëmijët mund të përdoret edhe si maske për të parandaluar koronavirusin.

“Ata nuk janë të çertifikuar nga askush, por konceptualisht janë maska të shkëlqyera dhe kushtojnë pak. Me këto maska mund të marrësh frymë shumë mirë, nuk ka asnjë provë shkencore sepse nuk janë testuar, por për mendimin tim, për ata që nuk kanë, ato mund të jenë të dobishme”, shpjegon Abbruzzese.