21:28 / E Martë, 24 Mars 2020

Lajmi i për zbulimin e vaksinës dhe ilaçit për koronavirusin nga ana e shkencëtarëve irakian – FAKE

Eksperti i sigurisë së informacionit, Mentor Hoxhaj, përmes një postimi të bërë në Facebook, ka thënë që lajmi që u shpërnda mbrëmë në gjitha mediat botërore se Iraku ka zbuluar vaksinën për COVID 19 është lajm i rrejshëm.

Ky është postimi i tij:

Lajmi i për zbulimin e vaksinës dhe ilaçit për Koronavirusin COVID-19 nga ana e shkencëtareve irakian – FAKE


Si përfunduam nga PLANIFIKIMI i ilaçit ne “ZBULIMIN e vaksinës dhe ilaçit për Koronavirusin COVID-19”
Fakti i paraqitur për ketë zbulim , ka qen Foto e Ministri i Shëndetësisë se Irakut “Xhafer Alaëie, e cila është keqpërdoruar! Asnjë faqe te vetme ne Gjuhen arabe dhe as ne faqen Zyrtare te Ministrisë, nuk ka asnjë fjale për “zbulimin” !Teksti për “zbulimin” i është shtuar fotos origjinale!

Ajo qe mund te konstatohet është se Menaxheri i përgjithshëm i kompanisë, Abd al-Hamid Abd al-Rahman al-Salem, në një prononcim për Shafaq News, “Kompania ka zhvilluar diskutime me kompani të specializuara farmaceutike për të prodhuar produkte farmaceutikë që përfshijnë (Azithromycin), të cilat kompania ka një sekret të dijes për prodhimin e tij nëse materiali aktiv dhe (Hydroxychloroquine) i cili përdoret nga Ministria e Shëndetësisë për të trajtuar sëmundjet ne fazë të parë. “.

Ilaçe këto tanimë te njohura te cilat janë duke u aplikuar për trajtimin e te sëmurëve me Koronavirusin COVID-19.

Në të njëjtin kontekst, Guvernatori i Sulaimaniyah, Haval Abu Bakr, deklaroi dje, të Dielën, se Kompania farmaceutike “Pioneer” e njoftoi atë se kishte mbërritur te një ilaç për të trajtuar virusin Corona, duke treguar se ilaçi të cilin e quante “Zitroneer 500 mg ”pritet të prodhohet brenda ditëve në vijim.


Ai shtoi se kompania shfrytëzoi në mënyrë të përhershme të gjitha energjitë e saj me synimin për të gjetur një ilaç që u miratua kohët e fundit sipas hulumtimeve ndërkombëtare, dhe që është duke trajtuar koronavirusin (COVID 19), i cili përbëhet nga (Hydroxychloroquine Sulphate 200 mg tablet), si dhe (Azithromycin), duke treguar se deri sa produkti të hyjë në listën e ilaçeve të prodhuara në kompani si (Zitroneer 500 mg), shpresohet të fillojë prodhimin e tij brenda disa ditëve në vazhdim.

Prape flitet për ilaçet te njohura dhe te cekura me larte! Pavarësisht nëse shikojmë ne faqen e tyre(linku bashkëlidhur poshtë) kompani thotë

“Iraku planifikon të prodhojë një ilaç për të trajtuar virusin Corona”

Videot te cilat “dëshmojnë zbulimin” janë pjesë e këtij mashtrimi!