17:00 / E Hënë, 27 Mars 2023 / AR

LDK për ministrin Çeku: Dy vjet dështim dhe militantizëm ekstrem në ministri

Sibel Halimi nga Lidhja Demokratike e Kosovës ka pasur kritika të ashpra ndaj Ministrisë së Kulturës që drejtohet nga Hajrulla Çeku.

Halimi me anë të një video-adresimi ka deklaruar se kultura në Kosovës për “dy vjet qeverisje ka shënuar degradim të shumanëshëm”, derisa ka përmendur mungesën e investimeve kapitale.

Zëdhënësja politike dhe anëtarja e kryesisë së kësaj partie ka akuzuar MKRS-në edhe për “militantizim të skajshëm të institucioneve”.

“Skena kulturore në Kosovë është sot më e varfra në Evropë”, shprehet Halimi në fjalën e saj.

“Hovi i zhvillimit të kinematografisë kosovare me të cilin krenoheshim është stopuar duke iu falënderuar paaftësisë së kësaj ministrie…”, vazhdon tutje Halimi.