20:29 / E Mërkurë, 21 Mars 2018 / indeksADMonline

LDK: Ratifikimi i marrëveshjes kontribuon në konsolidimin e shtetësisë së Kosovës

Lidhja Demokratike e Kosovës ka vlerësuar se ratifikimi i marrëveshjes për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi, kontribuon në konsolidimin e shtetësisë së Kosovës dhe fuqizimin e subjektivitetit të saj ndërkombëtar.

Komunikata e LDK-së:

Lidhja Demokratike e Kosovës e vlerëson përfundimin e sagës tre vjeçare që mbajti të izoluar qytetarët e Kosovës. Ratifikimi i kësaj marrëveshje kontribuon në konsolidimin e shtetësisë së Kosovës dhe fuqizimin e subjektivitetit të saj ndërkombëtar.                 LDK-ja dëshmojë si gjithherë se interesat e shtetit të Kosovës dhe qytetarëve të saj janë mbi të gjitha. LDK-ja pret që në ditët në vijim institucionet e BE-së të ndërmarrin hapat e nevojshëm që qytetarët e Kosovës të lëvizin lirshëm në zonën Shengen. Fundi i kësaj tematike mundëson që debati në shoqëri dhe institucionet  e Kosovës të përqendrohet në jetën e qytetarëve, në arsim, shëndetësi, bujqësi, biznes dhe integrime evropiane. LDK-ja do të shpalosë së shpejti para qytetarëve të Kosovës platformën e saj për konsolidimin e shtetit ligjor, për zhvillim ekonomik dhe për integrimet euro-atlantike. LDK-ja, me mbështetjen e partnerëve të saj në EPP, do të realizojë misionin e nisur nga Presidenti Rugova për një Kosovë të integruar në BE dhe në NATO dhe në miqësi të përhershme me SHBA-në.