10:56 / E Hënë, 10 Qershor 2019

Lexonte e-mail-at e ish-burrit, dënohet me 300 franga

Gjykata e Lartë Federale konfirmoi një dënim një gruaje që lexonte e-mailet e ish-burrit të saj pasi ndarjes.

Ajo ishte dënuar nën artikullin e Lidhjes Ekzekutive të Kodit Zgjedhor për sulmin, ndonëse ajo argumentoi se ajo kishte marrë fjalëkalimin në një zyrë të ndarë më parë me bashkëshortin e saj.

“Si është marrë fjalëkalimi nuk është vendimtar”, thuhet në vendimin e gjykatës, shkruajnë mediat zvicerane. “Pavarësisht nga procesi [i marrjes së qasjes], është e ndaluar hapja e paautorizuar e një llogarie të postës elektronike”, thuhet tutje.

Gruaja kishte gjetur kredencialet e postës elektronike të shkruara në një kartë të lënë pas në hapësirën e zyrës që kishte ndarë me burrin e saj para ndarjes së tyre.

Pavarësisht nëse burri ishte i pavëmendshëm, ajo prapë nuk kishte drejt të kishte qasje në postën elektronike të tij.

Ajo ishte arsyetuar se ishte konsultuar me një prokuror publik, megjithatë Gjykata e ka dënuar. 

Gruaja është gjobitur me CHF 300 dhe mund t’i nënshtrohet një gjobe shtesë prej CHF1500 nëse ajo përsërit gabimin.