23:18 / E Mërkurë, 29 Mars 2023 / AR

Lidhje mes bojës së flokëve dhe kancerit? E dashura e Keanu Reeves tregon pse nuk i lyen flokët

Alexandra Grant, artistja që për shumë njerëz njihet si e dashura e Keanu Reeves, dikur ka dhënë një shpjegim për qasjen e saj më natyrale ndaj bukurisë.

49-vjeçarja, e cila tha se thinjat iu shfaqën në fillim të 20-ave, tërhoqi vëmendje jo vetëm për marrëdhënien me aktorin e njohur, por edhe për flokët e saj.

Në dhjetor 2019, NewsWeek raportoi për një studim që tregonte lidhjen midis kancerit të gjirit dhe bojës së flokëve. Gjetjet befasuese, të cilat u botuan në revistën ndërkombëtare të kancerit në SHBA, sugjeruan se mund të ketë një lidhje midis disa kancerogjenëve dhe disa kimikateve që mund të gjenden në disa produkte për ngjyrosjen e flokëve.
Lidhje mes bojës së flokëve dhe kancerit? E dashura e Keanu

Sipas studimit, lidhja mes dy treguese është akoma më e lartë për gratë me ngjyrë. Megjithatë, nuk ka një lidhje të drejtpërdrejtë midis bojës së flokëve dhe kancerit të gjirit – i cili ka një sërë faktorësh të njohur rreziku si mosha, pesha dhe gjenet e trashëguara

“Shifrat janë marramendëse, sidomos për gratë me ngjyrë. Unë u thinja para kohë në fillim të 20-ave dhe gjatë rrugës, i kam lyer flokët me çd ngjyrë derisa nuk mund ta toleroja më toksicitetin e bojës. Në të 30-at i lashë flokët të bëhen “bjonde”. Më pëlqen dhe mbështes idenë që çdo grua mund të zgjedhë se si dëshiron të duket në çdo moshë. Por/dhe, nëse gratë po humbasin nga standardet e bukurisë… atëherë le të flasim më shumë për to”, u shpreh Grant në një postim në Instagram.

*Në vend të fjalës “grua” (woman) ajo përdori “womxn” – për të përfshirë edhe gratë tansgjinore.

Modelja Adrianne Curry-Rhode i komentoi:

“Kam rreth 1.5 muaj në rrugëtimin tim për të përqafuar thjesht atë që jam. Fillova të thinjesha në moshën 22. Jam 37 vjeç. Faleminderit që nuk je gjë tjetër veçse vetja!”