08:26 / E Diele, 26 Maj 2019

Limoni ndikon pozitivisht në shëndetin e zemrës

Fruti i limonit përmban një sasi të madhe të vitanimës C çka është shumë e dobishme për trupin tonë. Madje sipas ‘Healthline’ në një limon gjendet 31 mg vitaminë C.

Disa studime kanë treguar se konsumi jo vetëm i limonit, por edhe i shumë frutave që janë të pasura me vitaminën C çojnë në zvogëlimin e e rrezikut të prekjes nga sëmundjet e zemrës.

Veç vitaminës C tek limoni gjejmë edhe fibra, të cilat e ndihmojnë shumë shëndetin tonë, e sidomos në zemër.

Për këtë arsye është mjaft i këshillushëm konsumi i këtij fruti dhe i produkteve të tjera që përbajnë vitaminën C.