07:09 / E Mërkurë, 19 Shkurt 2020

Majmuni kërcen përpara nënës së vdekur, mundohet ta zgjoj

Momente prekëse të një majmun i vogël që kërcen rreth nënë së vdekur duke tentuar që ta zgjonte.

Ky është momenti pikëllues i një majmun Langur i Artë që në mënyrë të dëshpëruar përpiqet të zgjojë nënën e tij të vdekur.

Nëna u raportua si e vrarë pasi u elektrodua në 12 shkurt, afër qytetit të Bongaigaon, Assam, në Indi. Pasi u rrëzua nga pylli në Kakoijana rreth orës 03:00 fëmija i saj tentoi ta zgjonte duke u hedhur rreth saj.

Pamjet e xhiruara më vonë gjatë natës tregojnë se njerëzit mbështjellin trupin e nënës në një batanije dhe e heqin atë, që ti japin asaj një varrosje të duhur. Por majmuni i vogël nuk është askund për tu parë dhe nuk është e qartë se çfarë ka ndodhur më vonë me foshnjën.

Këto lloje majmunësh thuhet se janë të rrezikuara, me vetëm 6000 lloje të mbetura. Langurs veçohen për fytyrat e tyre të zeza dhe bishtin jashtëzakonisht të gjatë, me gjatësi deri në 50 cm. Leshi i tyre ka tendencë të ndryshojë ngjyrat sipas stinëve dhe ata zakonisht jetojnë lart në pemë.