13:47 / E Enjte, 15 Mars 2018 / indeksADMonline

Mbipesha mund të shkaktojë diabet

Për shkak të rreziqeve të tepërta të peshës, kontrolli i rregullt është i obligueshëm edhe për shëndetin e njerëzve që nuk janë kurrë të sëmurë nga sëmundjet kronike.

Vetëm se gjithçka është në rregull, nuk do të thotë se gjithçka është në rregull, thonë mjekët.

Sipas tyre, mbipesha mund të shkaktojë sëmundjen e diabetit, andaj rekomandojnë që t’i shmangemi ushqimeve të pashëndetshme dhe yndyrave.

Rreziqet tjera që shkakton mbipesha janë edhe presioni i lartë i gjakut.

Ushqimi, para se gjithash, duhet të përmbajë vitaminat dhe mineralet e nevojshme.