12:22 / E Martë, 17 Prill 2018

Mbyllet xhirollogaria e punA�torA�ve tA� kolegjit a�?Mehmet Akifa�?

PunA�torA�t e Kolegjit a�?Mehmet Akifa�? nA� KosovA� qA� janA� klientA� tA� BankA�s KombA�tare Tregtare (BKT) janA� zgjuar sot me njA� SMS nA� telefonA�t e tyre me tA� cilA�t banka i njoftonte ata pA�r mbylljen e xhirollogarive personale bankare.

Vendimi pA�r mbylljen e xhirollogarive erdhi tri javA� pasi gjashtA� punA�torA� tA� kA�tij institucioni privat arsimor u arrestuan nA� PrishtinA� e GjakovA� dhe u depA�rtuan nA� mA�nyrA� misterioze pA�r nA� Turqi pasi kA�rkoheshin nga regjimi i AkrarasA� si tA� dyshuar pA�r bashkA�punim me klerikun turk nA� ekzil, Fetullah Gulen nA� puA�in e dA�shtuar ndaj Presidentit turk Recep Tayyip Erdogan nA� korrik tA� vitit 2016.a�?I nderuar Klient, Banka Kombetare Tregtare ju njofton se ne perputhje me politikat dhe procedurat e brendshme te Bankes,ne baze te kushteve te pergjithshme te kontrates se Sherbimit Bankar,do te bej mbylljen e llogarise suaj bankare,efektive 30 dite nga data e njoftimit te marre. Ne menyre qe te kemi nje proces te rregullt per mbylljen e llogarise suaj bankare dhe te perfundojme procedurat e nevojshme, ju ftojme te vizitoni Degen tuaj te BKT-se brenda periudhes se njoftimit. Faleminderit per bashkepunimin tuaj deri me tania�?, thuhet nA� SMS-nA� e pranuar nga njA� punA�tor i kA�tij kolegji.

Drejtori i Kolegjit a�?Mehmet Akifa�� Lipjan, nA� Nazmi Ulus, e pranoi se njA� pjesA� e stafit qA� i kanA� xhirollogaritA� nA� kA�tA� bankA�, kanA� hasur nA� probleme pA�r tA� pasur qasje nA� to.

Ai tha se personalisht A�shtA� klient i njA� banke tjetA�r dhe se atij nuk i A�shtA� mbyllur llogaria.

a�?Ka probleme nA� llogaritA� personale tA� stafit por nuk ka problem me llogarinA� e kompanisA�. TA� gjithA� qA� i kanA� pasur llogaritA� nA� BKT janA� mbyllur. Disa persona tA� stafit kanA� llogari edhe nA� banka tjera dhe nuk kanA� problemea�?, tha Ulus.

Banka KombA�tare Tregtare qA� nga viti 2009 operon me 100 pA�rqind tA� aksioneve nga A�alik Finance Services, pjesA� e kompanisA� A�alik Holding e cila A�shtA� pronare edhe e KEDS.

KALLXO.com ka kontaktuar me BankA�n KombA�tare Tregtare dhe BankA�n Qendrore tA� KosovA�s dhe A�shtA� nA� pritje tA� pA�rgjigjeve.

Burime tA� KALLXO.com brenda BankA�s Qendrore kanA� sqaruar se BKT nA� mA�ngjes ka kontaktuar me zyrtarA�t e kA�tij institucioni pA�r ta njoftuar BQK-nA� pA�r njoftimin pA�r mbylljen e llogarive. Por burimi ka thA�nA� se llogaritA� mund tA� mbyllen a�?vetA�m me kA�rkesA� tA� klientA�vea�?.