09:53 / E Premte, 25 Shtator 2020

30 të vdekur nga zjarret, në Kaliforni

Zjarret masive të rëna në Kaliforni nga ngritur shumë shqetësime në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Një grup shkencëtarësh pas një studimi të bërë dolën në përfundimin se ndryshimet klimatike kanë ndikuar në rënien e zjarreve të fundit në Kaliforni.

Në studimin e tyre thuhet se ngrohja globale ka pasur një rol të qartë në përhapjen dhe rritjen e kushteve për zjarr. Tashmë Kalifornia ka një ekspozim më të madh ndaj rreziqeve nga zjarri para se ndryshimet klimatike të fillonin, thonë autorët e studimit.

Kujtojmë që zjarret e rëna që nga 30 gushti janë më masivet në historinë e Kalifornisë dhe kanë marrë jetën e më shumë se 30 personave.