20:20 / E Premte, 14 Gusht 2020

Mënyra të thjeshta për të gjetur gëzimin në kohë të vështira

Kushtojini vëmendje gjërave të vogla

Kjo nuk do të thotë të ngulitni detajet e vogla. Përkundrazi, do të thotë të përqendroni vëmendjen tuaj në momente të vogla që e bëjnë një ditë më të ndritshme. Kërkoni gjëra të vogla, si:

 • Një aromë që ju pëlqen
 • Përshtatja e veshjes tuaj më të mirë
 • Momentet e çmuara private që ndani me një të dashur

Kur i kushtoni vëmendje dhe shënoni gjëra të vogla si kjo, do të jeni në gjendje ta shihni gëzimin në aq shumë vende sa më parë nuk do të mundeshit.

Ushtroni

Mund të ndjehet sfiduese për të lëvizur kur merresh me kohë të këqija, por mungesa e aktivitetit fizik vetëm sa do të përkeqësojë ciklin. Duke injoruar plotësisht stërvitjen do t’ju bëjë të ndiheni më të plogësht dhe të lodhur, ndërsa gjithashtu avanconi gjendjen tuaj të dobët.

Ushtrime të thjeshta, madje edhe vetëm duke ecur për 12 minuta, mund të kenë efekte të rëndësishme në mendimin tuaj pozitiv, sipas hulumtimit. Këtu janë disa ide për mënyra për të ushtruar që janë të thjeshta dhe të lehta:

 • Ecja
 • vallëzim
 • Kryerja e yogës
 • Rrëshqitje e litarit

Qëndro mirënjohës

Shumë zbulojnë se mbajtja e një ditar mirënjohjeje mund t’i ndihmojë ata në këto përpjekje. Kjo përfshin regjistrimin e të paktën tre gjërave për të cilat jeni mirënjohës për çdo natë në një ditar. Këtu janë disa ide për diçka për të cilën mund të jeni mirënjohës për:

 • Zgjimi në kohë
 • Ekzistenca e gjërave tuaja të preferuara
 • Të dashurit tuaj
 • Duke përmbushur nevojat tuaja themelore.
 • Të kesh punë
 • Moti i mirë
 • Ngrënia e një vakt të shijshëm.
 • Duke pasur një bisedë interesante
 • Leximi i një libri të mirë

Bëni disa punë vullnetare

Duke i bërë të tjerët të ndjehen më mirë, shpesh mund ta bëni veten të ndjehet më mirë. Ka vetëm diçka në lidhje me aktin e dhënies që mund të ju sjellë një buzëqeshje të madhe në fytyrën tuaj dhe t’ju tregojë gëzimin në jetë. Studimet vërtetojnë se aktet e mirësisë mund të çojnë në nivele më të larta të humorit dhe mirëqenies.

Vishuni me lumturi

Keni shumë rroba të rastësishme që rrallë i vishni? Sido që të jetë, ju mund ta bëni veten të ndjeheni pak më mirë duke u veshur në një mënyrë më interesante. Nëse rrobat që vishni ju frymëzojnë të ndiheni të sigurt, do të ndiheni edhe më mirë. Këtu janë disa ide:

 • Vishuni dhe zbukurohuni pa ndonjë arsye të veçantë
 • Bëni gati në përbërje dhe një veshje e lezetshme edhe kur nuk keni plane për ditën
 • Provoni një stil të ri të modës
 • Vishni bizhuteri shumëngjyrëshe ose emocionuese me veshjet e punës
 • Vishuni në një mënyrë pa kuptim dhe thjesht argëtohuni

Vendosni qëllime sfiduese

Nëse vështirësitë tuaja janë shkaktuar nga ndjenja e monotonisë dhe e vetëkënaqësisë, mund të jetë koha për të parë një sy të mirë në qëllimet tuaja dhe të shihni nëse ata ende po ju sfidojnë.

Mundohuni të zgjidhni qëllime të reja që ju emocionojnë dhe ju japin disa motivim. Mos i bëni ata të paarsyeshëm, natyrisht, por i bëni ata sfidues. Kjo do t’ju ofrojë diçka për të punuar, kështu që ju duhet të përmirësoni veten dhe gjendjen shpirtërore në të njëjtën kohë.