08:45 / E Shtunë, 25 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Mos i injoroni: 3 shenja që tregojnë se keni nevojë për një pushim mendor

Në ditët tona, ne shpesh humbim në punë dhe përgjegjësi të përditshme, të cilat stresi është bërë mënyra jonë normale e jetës.

Nëse jeni në atë grup njerëzish që punojnë shumë dhe vazhdimisht ndihen “të lodhur”, është koha për të ndaluar, për të marrë pak ajrë dhe për të menduar me kujdes.

Kur jeni vazhdimisht në nxitim dhe nën stres, imuniteti zvogëlohet dhe energjia zvogëlohet, dhe në rastin më të keq, të gjitha mund të çojnë në prishje nervore.

Këto janë 3 shenjat kryesore që ju do të njihni nëse jeni tërësisht mentalisht “i harxhuar” dhe keni nevojë për pushim:

Ju jeni vazhdimisht pa gjumë dhe të lodhur

Në mbrëmje ju e keni të vështirë të bini në gjumë, sepse mendoni shumë për çdo gjë dhe gjithçka, dhe në mëngjes keni probleme të ngriheni. Ju keni shumë pak energji, dhe madje edhe gjërat më të vogëla i merreni si të mëdhaja. Sigurohuni që mos bëni stres për çdo gjë të vogël.

Qetësoni mendjen tuaj, thjesht dilni në natyrë ku ka qetësi, në mënyrë që të rivendosni ekuilibrin mes trupit dhe mendjes.

Nuk jeni të përqendruar dhe nuk keni motivim

Nëse keni një punë ku ju uleni përpara një kompjuteri gjatë gjithë ditës, është normale që truri të lodhet. Por nëse vini re se nuk keni ndonjë punë, nuk jeni të përqendruar dhe nuk mund të bëni as detyra më të thjeshta, është koha për të pushuar.

Ju jeni si “fbaruti”

Nervozoheni për gjërat më të vogëla dhe me të gjithë hidhroheni. Kur diçka shkon keq, thjesht shpërtheni me zemërim. Kjo ndodh shpesh në njerëz mendorë “të harxhuar”, si dhe në nënat e reja që po përballen me probleme në rolin e tyre të ri të jetës.

Pa marrë parasysh simptomat, është shumë e rëndësishme që çdo ditë të kalojnë të paktën 10 minuta vetëm, pa punë, pa celular dhe kompjuter, dhe larg nga gjithçka që ju shkakton stres. Ju nuk mund të luani me shëndetin mendor, kështu që nëse nuk mund të ndihmoni vetë, kërkoni këshilla nga një ekspert.