21:20 / E Shtunë, 24 Tetor 2020

Mos u befasoni, ja disa arsye pse duhet të veshim çorape natën!

Çorapet mendohet se janë përdorur për herë të parë gjatë epokës së civilizimeve antike nga Egjiptianët, Grekët dhe Romakët.

Ndërsa qëllimi i tyre kryesor është të mbajnë këmbët tuaja të ngrohta dhe t’i bëjnë këpucët të ndjehen më komode, gjumi me çorape në të vërtetë mund të përmirësojë mirëqenien tuaj fizike dhe mendore.

Ne kemi gjetur 5 arsye pse mund të dëshironi të merrni parasysh veshjen e çorapeve përpara se të shkoni në shtrat, dhe përfitimet janë mjaft të habitshme!

Çorapet ju ndihmojnë të flini më shpejt

Besojeni ose jo, studimet kanë treguar se veshja e çorapeve gjatë natës do t’ju ndihmojë të flini më shpejt. Kjo për faktin se veshja e çorapeve ju ngroh këmbët. Kur këmbët tuaja janë të ngrohta, kjo i dërgon një mesazh trurit tuaj për të ulur temperaturën e trupit, i cili nga ana tjetër, sinjalizon trupin tuaj se është koha për të shkuar në shtrat.

Çorapet mund të parandalojnë sëmundjen e Raynaud.

Sëmundja e Raynaud ndodh kur gjaku nuk është në gjendje të qarkullojë siç duhet. Mund të shkaktohet nga faktorë të tillë si stresi ose temperaturat e ftohta. Sulmi çon në mpirje në trup ose dhimbje të papritur dhe simptoma të ngjashme me ngërçin.

Veshja e çorapeve mund të ndihmojë në parandalimin e sulmeve të Raynaud duke rregulluar temperaturën e brendshme të trupit dhe duke i mbajtur këmbët të izoluara.

Çorapet e ngrohta mund t’ju mbajnë më të shëndetshëm.

Meqenëse gjumi me çorape ul temperaturën e trupit dhe ndihmon në qarkullimin më të mirë të gjakut, keni më shumë mundësi të flini më mirë dhe më mirë. Kjo ju jep shanse edhe më të mira për më shumë orë pushimi. Më shumë gjumë barazohet me shëndet, lumturi dhe energji më të mirë që do t’ju fuqizojë ditën tuaj.

Ato mund të parandalojnë valët e të nxehtit

Valët e të nxehtit shkaktohen kryesisht nga çekuilibri hormonal në trup sepse kontrolli i temperaturës nuk mund të rregullohet. Veshja e çorapeve të ngrohta gjatë natës mund të ndihmojë në parandalimin e afshit të nxehtë, veçanërisht në gratë në menopauzë, pasi temperatura kryesore e trupit ulet nga qarkullimi i përmirësuar.

Çorapet mund të ndihmojnë në zbutjen e këmbëve të thata.

Nëse keni këmbë të thata ose thembra të plasaritura, veshja e çorapeve mund t’ju ndihmojë t’i mbani të lagura. Vendosni vaj trupi ose locion hidratues në këmbët tuaja para se të shkoni në shtrat dhe lejoni që çorapet të bëjnë magjinë e tyre.

Këtë metodë mund ta përdorni edhe në duar! Mbajtja e këmbëve dhe duarve të mbuluara në çorape mbyll të gjithë lagështinë për të shëruar lëkurën e thatë dhe të çarë.