15:10 / E Enjte, 19 Prill 2018

MPJ deklarohet pA�r mandatin e ambasadorA�ve tA� KosovA�s

Ministria e PunA�ve tA� Jashtme konsideron se publikimi i emrave tA� diplomatA�ve tA�a��A�RepublikA�s sA� KosovA�s qA� janA� nA� detyrA� dhe nA� proces tA� pA�rfundimit tA� misionit diplomatik A�shtA� i pamatur dhe i papranueshA�m.

Ministria e PunA�ve tA� Jashtme A�shtA� nA� proces tA� planifikimit tA� rotacionit dhe qA� ngaA�fundiA�iA�vitit tA� kaluar janA� pA�rcjell vendimet pA�r kthim tA� diplomatA�ve.

MPJ ka marrA� parasysh faktin se njA� pjesA� e tyre janA� familjarA� dhe fA�mijA�t e tyre duhet tA� pA�rfundojnA� procesin e mA�simit, para se tA� kthehen pA�r shA�rbim nA� Ministri apo tA� lA�vizen paralelisht nA� misione tA� tjera tA� lira.

PA�rgatitjet pA�r kthim do tA� bA�hen nA� sekuencA�, sipas vendimeve qA� janA� lA�shuar dhe asnjA� lloj presioni publik apo i A�farA�do natyre nuk do tA� ndikojA� nA� rotacionin e planifikuar mirA�filli dhe nA� mbA�shtetje tA� legjislacionit nA� fuqi.

GjithnjA� nA� kuadA�r tA� procesit tA� rotacionit, MPJ po punon paralelisht nA� identifikimin dhe dA�rgimin e diplomatA�ve nga MPJ nA� misione, duke pA�rfshirA� ata qA� ende nuk kanA� shA�rbyer jashtA� vendit dhe tA� tjerA� qA� kanA� shA�rbyer dhe tash e disa vite shA�rbejnA� brenda nA� MPJ.

EmA�rimi pA�r shA�rbim nA� misione diplomatike jashtA� vendit, kthimi nA� MPJ apo lA�vizja paralele e diplomatA�ve nga njA� mision nA� njA� tjetA�r A�shtA� aktivitet rotativ.

MPJ do tA� pA�rpiqet qA� kA�tA� procedurA� ta funksionalizojA� nA� mA�nyrA� tA� natyrshme, nA� tA� mirA� tA� shA�rbimit, respektivisht politikA�s kadrovike dhe nA� funksion tA� interesave tA� politikA�s sA� jashtme tA� RepublikA�s sA� KosovA�s. /Indeksonline/