23:45 / E Hënë, 16 Prill 2018

NATO: Dialogu KosovA�-Serbi, qenA�sor pA�r paqen dhe stabilitetin nA� rajon

 

GjatA� ditA�s sA� djeshme A�shtA� raportuar se NATO-ja ka deklaruar se shefi i tA� ashtuquajturA�s Zyre pA�r KosovA�n nA� QeverinA� e SerbisA�, Marko Gjuriq kishte shkelur rregullat kur hyri nA� KosovA� dhe se presidenti i KosovA�s, Hashim ThaA�i ka dA�rguar policinA� nA� Veri, pa miratimin e KFOR-it.

Mediumi serb “RTS” ka tentuar tA� marrA� njA� pA�rgjigje nga NATO lidhur me kA�to A�A�shtje, por nA� fakt, zA�dhA�nA�si i NATO-s, Pierce Kazalet ka folur vetA�m pA�r dialogun KosovA�-Serbi.

a�?Incidenti i 26 marsit nA� veri tA� KosovA�s nxjerr se dialogu nA� mes tA� KosovA�s dhe SerbisA� duhet tA� vazhdojA� dhe se problemet zgjidhen vetA�m nA� mA�nyrA� konstruktive. NATO plotA�sisht mbA�shtet dialogun dhe thirrjet pA�r vazhdimin e tij sa mA� parA� qA� tA� jetA� e mundur. Kjo A�shtA� qenA�sore pA�r paqen dhe stabilitetin nA� rajon. KFOR vazhdon tA� jetA� garantues i sigurisA� dhe lA�vizjes sA� lirA� gjithandej KosovA�s, sipas rezolutA�s 1244a�?, citon RTS tA� ketA� thA�nA� Kazalet./Indeksonline/