23:46 / E Shtunë, 23 Qershor 2018

Ndihuni i lumtur në punë përmes këtyre hapave

Stresi është një nga faktorët kryesorë që ndikojnë në jetën tonë. OBSH gjithashtu zbuloi se depresioni dhe ankthi ndikojnë rëndë në performancën tonë. Këta faktorë zakonisht shkaktohen nga puna.

Me këto këshilla, do të mund t’i gëzoheni punës suaj për çdo ditë të javës.

Rritja e kreativitetit me dinamikën dhe aktivizimet shoqërore kanë dhënë rezultate pozitive në vitet e fundit si metoda për të përmirësuar këtë situatë. Megjithatë, shumicën e kohës, gjendja fizike dhe mendore nuk varet nga një kompani, nëse jo tek vetja jonë. Por mos kini frikë se ka shumë mënyra për t’ju ndihmuar të jeni të lumtur në punë!

Hapësira e punës tënde

Nëse jeni duke kërkuar të ndiheni më të rehatshëm dhe të frymëzuar, personalizimi i hapësirës tuaj të punës mund të jetë çelësi për të filluar ditën në këmbën e djathtë. Idealja është që të përshtatni zyrën në mënyrë që të përfaqësojë plotësisht personalitetin tuaj. Përdorni një jastëk për ta bërë karrigen më të rehatshme, vendosni një llambë për të ndryshuar ndriçimin, vendosni fotografi ose piktura në mure si dhe një bimë që të ndjeni kontakt me natyrën. Gjëra të thjeshta si këto do t’ju bëjnë të kënaqeni më shumë me punën tuaj.

Kolegët

Puna në një mjedis të mirë varet kryesisht nga njerëzit me të cilët jetoni, kështu që përpiquni të keni një qëndrim të mirë dhe të jeni të mirë për të gjithë. Shmangni përfshirjen në situata të dyshimta ose thashetheme. Sa më shumë miq të keni në zyrë, aq më e lumtur do të jetë dita juaj!

Rezultatet tuaja

Feedback-u është një pjesë shumë e rëndësishme e performancës tonë për të ditur se çfarë (dhe si) ne mund të përmirësojmë në punë. Të dini të pranoni kritikat është thelbësore për të mbajtur qetësinë dhe për të qenë në gjendje të përparoni drejt një të ardhmeje më të mirë profesionale. Kur jeni në një situatë stresuese, kërkoni ndihmë ose thjesht shkoni te shefat tuaj për të ditur se çfarë dhe si mund të ndryshoni për mirë.

Organizimi personal

Në fillim të javës përpiquni të shqyrtoni detyrat që keni në pritje dhe cila është mënyra më e mirë për t’i përfunduar ato. Organizoni axhendën ose kalendarin tuaj dhe gjithmonë mbani në mend atë që duhet të bëni çdo ditë pune. Organizimi i kohës dhe i punëve do të minimizojë stresin tuaj,të jeni aktivë dhe do t’ju ndihmojnë të ndjeheni më mirë në zyrë.

Merrni një pushim

Nëse arrini një pikë ku është e vështirë për ju të vazhdoni të punoni sepse ndiheni të lodhur dhe të ngopur, është më mirë që t’i jepni vetes kohë për të marrë frymë dhe për të pastruar mendjen tuaj. Mos harroni se së pari, të kesh një qëndrim pozitiv gjithmonë na ndihmon të kapërcejmë çdo pengesë.

Temat:
Mos i humb