07:55 / E Premte, 06 Dhjetor 2019

Në këtë mënyrë pastroni protezat

Si dhëmbët natyralë, edhe protezat mund të njollosen nga agjentet kimike që veprojne ne gojë si pasoje ushqimeve dhe pijeve te ndryshme, artikulli i meposhtem u tregon se si te veproni…

Protezat, njelloj si dhembet, do te njollosen me kalimin e kohes. Me nje mirembajtje te mire, si per shembulla larje e perhershm, protezat mendohet se do te ruajnae ngjyren e tyre origjinale. Megjithate njollat mund te shfaqen. Metodat tradicionale te zbardhjes qe perdoren per dhembet nuk do te kene efekt mbi protezat (pasta zbardhues, stripsa zbardhues). Keto produkte permbajne zbardhues, te cilet mund te penetrojne ne smaltin e dhembeve por nuk mund te penetrojne ne materjalin e protezes (rezina). Eshte e rendesishme te kuptohet se protezat nuk mund te zbardhen me shume se ngjyra e tyre llestare.

Përdorni nje furçë të posaçme për proteza.   

2. Perdorni nje pastrues ultrasonik per proteza. Vendosini protezat ne kete pastrues. Ndiqni procesin dhe jepini kohe te perfundoje.  

3. Zhytini protezat ne nje solucion pastrues. Vendosini protezat ne shina. Mbushini shinat me solicion pastrues deri sa protezat te jene mbuluar plotesisht. Lereni per 15 minuta. Shpelajini plotesisht me uje te ftohte protezat.   

4. Furçojini protezat me krem protezash. Sigurohuni që ti lani në menyre te plote ne te gjitha siperfaqet e protezave.   

5. Çojini protezat tek nje dentist qe te pastrohen ne menyre profesionale.

Mos i humb