10:03 / E Martë, 17 Prill 2018 / indeksADMonline

NA� kA�tA� qytete tA� KosovA�s femrat martohen nA� moshA�n mA� tA� re

NA� KosovA� gjatA� vitit 2016 janA� bA�rA� mbi 16.000 kurorA�zime martesore, qyteti i cili prinA� me mA� sA� shumti femra tA� martuara A�shtA� Prizereni.

Sipas Agjencia e Statistikave tA� KosovA�s, nA� KosovA� gjatA� vitit 2016 janA� martuar mbi 16.000 qifte, e nga kA�ta ka edhe martesa tA� vajzave nA�n moshA�n 18 vjeqare.

Sipas ASK, Prizereni A�shtA� qyteti me mA� sA� shumti femra tA� martuara, nga mosha 16 deri nA� 19 vjeA�, ku janA� martuar rreth 125 vajza.
Pas saj vjen, Ferizaji me 70 vajza tA� martuara, Vushtria me 66 vajza, dhe Gjakova me 58 vajza.

Mosha mesatare e tA� martuarve ishte 29.8 vjeA�are. Prej tyre mosha mesatare e meshkujve ishte 31.6 vjeA�, ndA�rsa mosha mesatare e femrave 28.1 vjeA�are.
Mosha ideale pA�r tA� martuar sipas sociologve A�shtA� 25 vjeA�are.