14:11 / E Mërkurë, 25 Prill 2018 / indeksADMonline

NA� MitrovicA� shpejt do tA� hapet njA� nga pishinat mA� tA� bukura nA� KosovA�

Edhe zyrtarisht ka filluar nA� MitrovicA� realizimi i projektit pA�r ndA�rtimin e a�?Aqua Parkuta�? (Parku Ujor). Punimet simbolikisht i ka filluar kryetari i KomunA�s, Agim Bahtiri dhe njA�ri nga pA�rfaqA�suesit e KompanisA� ACI, e cila do ta realizoj nA� tA�rA�si projektin pA�r rregullimin e hapA�sirave pA�rgjatA� lumit IbA�r, pjesA� e tA� cilit A�shtA� edhe a�?Aqua Parkua�?, si fazA� e parA�.

a�?Aqua parkua�?, ka filluar tA� ndA�rtohet afA�r liqenit artificial nA� Suhadoll, i cili me njA� infrastrukturA� tA� rregulluar mirA� do tA� ofrojA� pamje jashtA�zakonisht tA� bukur, ndA�rsa do tA� jetA� pikA� turistike qA� do tA� tA�rheqA� numA�r tA� madh tA� vizitorA�ve.

InvestitorA� tA� kA�tij projekti qA� kap vlerA�n mbi 7 milionA� euro A�shtA� SH.A. a�?ACIa�?, qA� A�shtA� themeluar nga a�?Arjeta Groupa�? dhe a�?Linprojekta��, tA� dyja kompani vendore, ndA�rsa komuna e MitrovicA�s ka mbA�shtetur projektin me ndarjen nA� shfrytA�zim tA� hapA�sirA�s komunale.

Kryetari i MitrovicA�s, Agim Bahtiri, tha realizimi i kA�tij projekti madhor pA�r MitrovicA�n, do ta bA�jA� qytetin buzA� Ibrit njA� nga destinacionet mA� atraktive tA� vendit, ndA�rsa qA� hapA�sira pA�rgjatA� Ibrit do tA� jetA� hapA�sira mA� e rregulluar nA� Ballkan.

a�?Mitrovicasit mA� nuk do tA� shkojnA� nA�pA�r komuna tA� tjera tA� vendit pA�r tu freskuar nA� pishinat e atjeshme. Ata do tA� kenA� kA�tu pishinat mA� bashkA�kohore, tA� mbyllura dhe tA� hapura, olimpike dhe gjysmA� olimpike. Jam i bindur se qytetarA�t e komunave tA� tjera do tA� vijnA� nA� MitrovicA� pA�r tA� shijuar bukuritA� pA�rgjatA� lumit IbA�ra�?, tha ndA�r tA� tjera kryetari Bahtiri.

Afrim Durmishi, pronar i a�?Arjeta Groupa�?, njA�ra nga kompanitA� investitore nA� kA�tA� projekt, shpreson se ky projekt do tA� dalA� shumA� i bukur dhe do tA� plotA�soj nevojat e qytetarA�ve, jo vetA�m tA� MitrovicA�s, por edhe mA� gjerA�.

NA� pA�rurimin e punA�ve pA�r ndA�rtimin e fazA�s sA� parA� tA� projektit, pA�rkatA�sisht a�?Aqua Parkuta�?, kanA� marrA� pjesA� dhe kryesuesi i Kuvendit tA� KomunA�s, Jeton Ujkani, drejtorA�t e drejtorive komunale, pA�rfaqA�sues tA� bizneseve nga Mitrovica e rajoni dhe shumA� mysafirA� tA� tjerA�.

a�?Aqua parkua�?, si fazA� e parA� e tA�rA� projektit, do tA� pA�rfundoj deri nA� fund tA� qershorit tA� kA�tij viti dhe do tA� jetA� nA� shA�rbim tA� qytetarA�ve menjA�herA�.

Pishina e hapur ku qytetarA�t e MitrovicA�s do tA� freskohen gjatA� kA�saj vere, do tA� ketA� njA� sipA�rfaqe prej rreth 2.000 metra katrorA�, lumi a�?dembela�? do tA� ketA� gjatA�si prej 300 metrash etj.