16:10 / E Enjte, 02 Nëntor 2023 / MSH

Në muajin e Pavarësisë së Kosovës ‘Goca e Kaçanikut’ vihet në skenë

Në muajin shkurt të vitit 2024, pikërisht në përvjetorin e pavarësisë së Kosovës, do të vihet në skenë opera e parë kosovare ‘Goca e Kaçanikut’.

Në edicionin  më të ri të emisionit “ Fjale e tinguj” në RTK shfaqen pamje të vënies në skene të operës “Goca e  Kaçanikut” nga viti 1979 në Tiranë.

Për RTK- në kanë folur edhe Jusuf Buxhovi e Ajmone Dhomi të cilët shkruajtën Libreton e kësaj opere.

Rauf Dhomi ishte kompozitor i operës së parë kosovare “Goca e Kaçanikut”. Në këtë vepër bëhet fjalë për luftën kundër pushtuesve në anën e Kaçanikut dhe dashurinë e dy të rinjve: