15:00 / E Mërkurë, 14 Gusht 2019

Nënkoloneli shqiptar emërohet komandant i njësitit special “Renxherët” në Maqedoni

Nënkoloneli Mentor Saiti është emëruar komandant i njësitit special ushtarak “Rexherët” të Armatës së Maqedonisë së Veriut.
Ai është një kuadër i dalluar ushtarak, i cili pos akademisë ushtarake, ka kryer edhe specializim në Akademinë e Ushtrisë Tokësore të SHBA-së, përcjellë INA.

Gjatë qëndrimit në SHBA ai ka shënuar rezultate të shkëlqyera dhe është vlerësuar si ushtarak i dalluar, duke marrë edhe një titull si qytetar nderi i qytetit Levenvort në Kanzas të SHBA-së. Ai gjatëkohë ka qenë pjesë e njësitit “Renxherët”. Kjo është një nga gradimet e para udhëheqëse të shqiptarëve në Armatën e Maqedonisë, ku përfaqësimi në hierarkinë udhëheqëse është ende u ulët. Mentor Saiti është nga Gostivari dhe se është adhurues i sporteve të ndryshme.

Mos i humb