07:36 / E Premte, 24 Janar 2020

Nëse keni lekurë të ndjeshme, pastrojeni kështu makiazhin!

Fillimisht duhet të dini qe nëse keni një lëkurë te ndjeshme duhet ta pastroni atë edhe nëse nuk bëni makijazh. Eshtë më mirë te përdorni një locion sesa një xhel apo qumësht. Specialistet thonë se markat e ndryshme kane studiuar lëkurat e ndjeshme dhe kane propozuar edhe produktet përkatëse.

Për me tepër, këto produkte përmbajnë edhe ujera termale, te cilat njihen për vetite anti-inamatore dhe qetësuese. Për te qene te sigurta qe e keni hequr gjithë makijazhin, përdorni pa kursyer pambuk derisa ai te ngelet i pastër kur te fshije fytyrën. Shmangni përdorimin e forcës dhe fërkimin, çka mund te irritoje lëkurën.