20:26 / E Hënë, 06 Maj 2019 / indeksADMonline

Nëse nuk e keni ditur, këto ushqime ua rrisin flokët

Të gjithë duan që të kenë flokë të bukura dhe të shëndetshme.

Dhe ka shumë të tillë që vuajnë nga rënia e tyre, por rritja e tyre në mënyrë të shëndetshme është e vështirë.

Sipas një hulumtimi të bërë në SHBA, 85 për qind e meshkujve amerikanë kanë përjetuar rënie të flokëve nga mosha 35 vjeçare dhe 25 për qind e tyre kanë filluar të kenë rënie të flokëve nga mosha njëzetvjeçare.

Mirëpo, çelësi i shëndetit është një ushqim i mirë dhe i pasur me fibra dhe vitamina që i nevojitën organizimit.

Më poshtë janë disa ushqime që ndihmojnë rritjen e flokëve:

Zarzavate të gjelbra

Frutet agrume

Patatet e ëmbla

Vezët

Avokado

Lajthitë dhe farat