22:01 / E Mërkurë, 09 Tetor 2019

Ngjela për nismën e Kurtit për ndryshimin e simboleve: Do t’i mërzis strofa e dytë e himnit “i lindur tradhëtor”

Spartak Ngjela i ftuar në studion e lajmeve në RTV Ora foli edhe për nismën e Albin Kurtit për të ndryshuar simbolet e shtetit. Sipas Ngjelës, nëse kjo ndodh do t’i mërzitë strofa e dytë e himnit, e cila thotë: “i lindur tradhëtor”.

Spartak Ngjela: Doktrina e Vetëvendosjes nuk mund të jetë doktrina e shtetit shqiptar. Ata kanë një risi, krijuan një risi që kanë ngritur tensionin. Kudo janë me flamurin shqiptar. Nuk e njohin flamurin e Kosovës. Juristet e interpretuan që ai nuk është flamuri i shteti, por është flamur kombëtar.

Beti Njuma: Një ndër nismat që do të marrë Albin Kurti do të jetë ndryshimi i himnit dhe ndryshimi i flamurit dhe ndoshta vendosja himni dhe flamuri shqiptar…

Spartak Ngjela: Do t’i mërzisë shumë strofa e dytë. Edhe këtu i mërzit strofa e dytë. Strofa e dytë në himn thotë “i lindur tradhëtor”. Strofë e dytë i tremb këtu shumë, do trembi dhe atje.

Bashkimi Kombëtar

Spartak Ngjela: Është një çështje referendumi. Në këto moment nuk mund të flitet  dhe ai është tërhequr nga referendumi. Do vijë ai çast, por në këto momente kanë shumë çështje të tjera. Hap pas hapi vjen.